Jens K Styve

Yokoland lagar omslaget

Å laga bokomslag til si eiga bok er nesten umulig og faktisk ikkje anbefalt. Eg har vore maksimalt heldig og fått sjølvaste Yokoland til å laga omslaget til Friedland. Vi har allerede vore gjennom ein skisseprosess og tankar byrjar ta form. Det kan seiast ganske kort at eg er ikkje mindre imponert av Yokoland etter å ha jobba saman med dei. Stikkord er dedikasjon og lidenskap for god (bok)design.

Yokoland NUF er et designstudio i Oslo med fokus på grafisk design og illustrasjon. Virksomheten ble startet i 2001 av Aslak Gurholt Rønsen og Espen Friberg. I 2006 ga det tyske forlaget Die Gestalten Verlag ut en bok om studioet ved navn Yokoland – As we go up, we go down. Boka fikk samme år en utmerkelse i den britiske designkonkurransen D&AD og fikk god omtale i nasjonale og internasjonale medier. Rønsen og Friberg var blant annet å finne på forsiden av det amerikanske tidsskriftet I.D. (The International Design Magazine) sommeren 2007. Boken ble samme år kåret til «Årets vakreste bok» under Årets vakreste bøker. Yokoland ble i 2007 inkludert i Phaidon Press bok Area 2; En kuratert bok som tok for seg 100 toneangivende studioer fra hele verden. Sammen med Øystein Dolmen (aka Knutsen i Knutsen & Ludvigsen) ga Yokoland i 2008 ut barneboka Parkvesen & andre vesener.
Yokoland er nok kanskje mest kjent som designleverandør for plateselskapet Metronomicon Audio og forlaget Flamme Forlag. Ved siden av dette har Yokoland hatt oppdrag med illustrasjoner for New York Times Magazine og Samtiden, platecovere for Jaga Jazzist, The Notwist og Gatas Parlament. Yokoland har også laget en musikkvideo for Kim Hiorthøy.
Aslak Gurholt Rønsen driver i dag firmaet sammen med Thomas Tengesdal Nordby og Espen Friberg.

(Kilde: Wikipedia)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *