Jens K Styve

Blanke Ark (Trondheim)

(Teksten er henta frå avisa Nordlys, 6. juni 2014. Bilete frå utstillinga er no til salgs på www.jensk.no.)

Åtte på morgenen setter kunstnerne seg ved tegnebordet. Åtte i kveld åpner utstillinga. Der har du konseptet for prosjektet «Blanke ark», et samarbeid mellom den tromsøbosatte illustratøren og forfatteren Jens K. Styve, og den trønderske designeren og illustratøren Ståle Gerhardsen.

I «Blanke ark» starter nemlig de to med akkurat det – blanke ark. Og etter tolv timer skal det være en utstilling på plass. Salgsutstilling, til og med.
– Hva vi kommer til å lage er ganske åpent. Men det er ting til å henge på veggen! Temaet for utstillinga er byen vi er i, forteller Styve.
I dag arrangeres «Blanke ark» i Trondheim. Og i november gjentar de prosessen i Tromsø. Om det blir flere byer gjenstår å se.

Innsikt og utsikt
I Trondheim er det Gerhardsen som er på hjemmebane.
Styve har planer om å suge til seg alt han klarer av intrykk og inspirasjon i løpet av en helg før utstillinga.
– Jeg forventer en del bartefjes og rosenborgsupportere, men jeg tar det absolutt ikke for gitt. Vi får se hva som skjer, sier Styve.
I Tromsø er han på hjemmebane.
– Jeg er vel for innfødt å regne, etter 15 år i byen.
Men jeg er veldig spent på hva Ståle kommer opp med her, sier han.

Lett panisk
Som illustratører er de to herrene vante med deadlines – men denne type deadline blir nok noe annerledes.
– Jeg ser for meg at det kanskje blir litt panisk arbeid. Men det er jo settingen som gjør dette gøy. Og forhåpentligvis blir energien synlig i resultatet. Teorien er at hvis noe er gøy å lage, så er det gøy å ha på veggen også, sier Styve.
Illustratørene har dermed satt seg som mål å ha det mest mulig gøy. Det kan også eventuelle besøkende få med seg. Hele prosessen er nemlig åpen for publikum – altså før vernissagen klokka åtte på kvelden.
– Ja, det var Ståle sin idé. Jeg er vant til å jobbe alene, så det blir en utfordring for meg å holde det gående, smiler Styve.

Bilete frå utstillinga er no til salgs på www.jensk.no.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *