Jens K Styve

Blanke Ark Tromsø

Klokka 8 lørdag morgen går Blanke Ark bokstavelig talt løs på Tromsø. Og Jens KStyve og Ståle Gerhardsen har gjort det før. I sommer. I Trondheim.

(Avisa Nordlys, Tove Myhre, 20. november 2014)

– Vi hadde lyst til å finne på noe i lag og både jeg og Ståle er glad i sånne prosjekter. Så vi fabulerte om hva vi kunne finne på og fikk ideen om å starte med blanke ark, å se hva vi klarte å trylle fram på en dag, forteller illustratør, forfatter og tegneserieskaper Styve.

Sammen med designer, illustratør og AD Gerhardsen inntar han Café Circa lørdag morgen klokka 8. Fire timer seinere slippes publikum inn.


Skummelt

– Da vi gjorde det i Trondheim gikk det veldig fint. Veldig gøy, var det. Lokalet vi fikk låne var fint og festen ble fin. Det er jo skummelt og slitsomt å lage bilder som skal selges på kvelden, men mesteparten ble solgt, så det endte godt.

Styve & Gerhardsen stiller på Circa med pågangsmot og en koffert full av tegneutstyr etter å ha blitt sponset av en kunsthandel da de var i Trondheim.

Vannfarger, akryl, lerret. Store og små som skal males på.


Stressa

Og publikum kan altså se på:

– Blir man stressa av det?

– Jeg syntes det var en dårlig idé, men det var så mange andre ting som stressa meg, som tidspresset, at det ikke gjorde noe, ler Styve. og legger til:

– Så folk må bare komme innom og ta en kopp te og en prat.

For det handler ikke minst om tid. Klokka 20 samme kveld er det vernissasje og utstillingsåpning.

Med tilhørende festlig stemning og mulighet for kjøp av originalverk.

Tegner Tromsø

– Og motivene?

– I Trondheim var det Trondheim.

Nå er det Tromsø. Men det er et overordna tema som vi tolker ganske fritt.

Danse får man også gjøre. Se opp for Dj Rulefinn!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *