Folk flest bor ikke i Kinatown. Norsk serienovelle som vil deg ømt i rytmer nagle fast

Anmeldt av Walter Wehus (Bergens Tidende).

Kina Town
Tegneserie/drama
Øyvind Lauvdahl og Jens K Styve
Jippi Forlag
96 sider

Jakt på flaskepant langs veien. Frisbeekasting med seg selv. Ensomme men mystiske dager i skuret som fungerer som detektivkontor.
Den unge hovedpersonen i “Kinatown” tilbringer sommerferien nokså alene i det lille tettstedet ved fjorden, men en dag får han et oppdrag av mannen på den andre siden av blindveien.
Historien til Jens K Styve er enkel uten å være overforklart. Den fremstår glassklar i billedspråket til Øyvind Lauvdahl, som bruker rytme og gjentakelser til å dulte leserne i den riktige retningen. Streken til Lauvdahl er den tøffeste jeg har sett i en norsk tegneserie i år, full av følelser og samtidig antiseptisk som et lysark. Det tar kan hende litt tid å venne seg til de tomme øynene, det lave tempoet og den strenge ruteinndelingen, men de bidrar alle til å gjøre “Kinatown” til en uvanlig vellykket serienovelle.
De to har samarbeidet også i “Torsken Bel Air” (2003), mens Styve alene er kjent for sine tegneserier om Finn Bjølseth og to romaner. Tidligere i år kom han med de nokså strålende minitegneseriene “Cabin Fever” og “Home”.

Leave a comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *