Eg, Ove Kvamme

bok

Tittel: Eg Ove Kvamme
Forlag: Cappelen Damm (2007), 160 sider.

I sin debutroman fortel Jens K Styve historia om den heimvendte sonen Ove Kvamme. Han er ein fråskilt mann, med ein bag klede, ein 80 GB iPod og ein gul Golf. Med dette, og hjelp frå avansert satellitteknologi, skal han kome til botns i kva som eigentleg skjedde.

Når Jens K Styve no debuterar som forfattar er det med ein fullblods roman: ei historie om søken etter opphav og sjølerkjenning. Alt fortalt i eit presist språk med hendingar som kallar på den lune humring – men som òg får fram klumpen i halsen.

Kjøp boka i min eigen nettbutikk. Her får du og kjøpt den handteikna spesialutgåva.

Flott balanse mellom den morsomme fortelleren og den såre fortellingen. (…) Oppsiktsvekkende godt fortalt. (…) Det som imponerer meg mest i romanen, er Styves økonomi i måten han skriver på. Han forteller verken mer eller mindre enn det som hører hjemme i denne historien. Humoren – en svart humor full av selvironi og språklig vidd – er konstant til stede i observasjonene, opptrinnene, personkarakteristikkene. Også humoren er økonomisk, aldri påtrengende og overdimensjonert; den bidrar til å dempe de opptrinnene som ellers kunne blitt hysteriske og befrir de mest patosfylte scenene fra tung sentimentalitet. Jens K Styve er ingen famlende, usikker debutant, men viser seg allerede som en forfatter som behersker fortellingens balansekunst.

– Kjersti Vik, Bergens Tidende

Godt gjennomført debutroman, der en velkjent rammefortelling skjuler et originalt mysterium. En mer enn godkjent debut. Jens K. Styve er en forfatter vi garantert vil få høre mer fra i årene som kommer.

– Arne Hugo Stølan, VG (Terningkast 5)

(…) Ove Kvamme er utstyrt med en vestlandsk taushet og logisk særhet som er både gjenkjennelig og originalt observert. Det er mye sorg i denne historien. Men også lun humor og kostelige fabuleringer.

– Bjørn Tore Brøske, Bergensavisen

(Boka) grip ei nerve i lesaren og held han fast. Styve tek uredd ein kjepp og rører saman eit kaos av kjensler og personar, som gjer debutboka til ei reise du har lyst å vere med på.

– Tora Systad Tyssen, Universitas

Join the Conversation

4 Comments

Leave a comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *